Afscheid van De Zeester.

Afscheid van De Zeester.
30 september 2016

Met een dubbel gevoel laat ik, Nieke,  jullie weten dat ik na de herfstvakantie niet meer op De Zeester werkzaam zal zijn. Na (bijna) 15 jaar ga ik de school verlaten. Ik heb een nieuwe baan gevonden als schoolleider van basisschool De Pionier in de Velserbroek. Na vele jaren als adjunct op De Zeester te hebben gewerkt ben ik, na het opheffen van deze functie en het vertrek van Inge, de schoolleidersopleiding gaan volgen. De opleiding heb ik vorig schooljaar met een diploma afgerond. Nu mag ik het geleerde, samen met al de ervaring die ik op De Zeester heb opgedaan, in de praktijk gaan brengen als schoolleider op De Pionier. De Pionier is een school van ons bestuur. Het is een fusieschool van De Molenweid en De Duinroos die onder de nieuwe naam De Pionier als “school van de toekomst” verder gaat. Er ligt een mooie en uitdagende opdracht voor mij klaar. Het op de kaart zetten van deze prachtige school, het verder neerzetten en uitwerken van het gepersonaliseerd leren, de samenwerking met Op Stoom kinderopvang verder uitbreiden en vormgeven om een “kindcentrum” te zijn waar opvang is voor 0 tot 12 jarigen van 7.00 – 19.00 uur, een interne verbouwing die op stapel staat….. Kortom een heel mooie uitdaging.

Het zal wel heel erg gek voor mij zijn na al die jaren. In maart bestaat de school 15 jaar en dat gaat uiteraard, maar helaas zonder mij, groots gevierd worden. Ik ben er al vanaf die eerste dag toen er 5 kinderen de school binnenkwamen. Ik heb de school zien groeien en heb mee mogen bouwen aan de prachtige school die het nu geworden is. Ik ga met een bak aan ervaring hier weg.

Ik zal de kinderen, mijn lieve collega’s, de ouders en iedereen die bij de school betrokken is heel erg missen. Ik wil daarom via deze weg iedereen heel erg bedanken voor de fijne tijd die ik op De Zeester gehad heb. “Eens een Zeester, altijd een Zeester” zeggen wij altijd op school en dat geldt zeker ook voor mij. Vrijdag 14 oktober zal mijn laatste werkdag zijn. Ik zou het heel erg leuk vinden als ik nog persoonlijk afscheid zou kunnen nemen. Ik ben er tot de herfstvakantie nog op de donderdag en vrijdag. Even binnenlopen mag altijd! Lukt het niet, dan zien we elkaar vast op het plein. Ik blijf tenslotte nog “ouder” van De Zeester.

 

VorigeVolgende