Interview tussen Liv Butter en haar moeder Kim Butter.

Interview tussen Liv Butter en haar moeder Kim Butter.
12 juli 2018

Interview tussen Liv Butter en haar moeder Kim Butter.

Kim verlaat dit schooljaar de ouderraad (OR). Liv stelt vragen over haar tijd in de OR.

Doel: Liv vertelt dat zij het gaan hebben over de OR. Liv heeft zelf de vragen bedacht.

Wat is de OR eigenlijk?

De OR is een groep enthousiaste ouders die leuke dingen op school organiseert, zoals het schoolreisje, Sinterklaasfeest, Kerst, Pasen, Sportdag, avondvierdaagse en de schoolfotograaf.

Wat vind je de leuke activiteit van de OR?

Het leukste vind ik het Sinterklaasfeest zodat alle kinderen een fijne dag zullen beleven. Voor dit feest is veel organisatie nodig waar ik graag bij help.

Hoe vaak komen jullie bij elkaar?

Er zijn per schooljaar zo’n 5 à 6 OR vergaderingen waarbij de hulouders en twee leerkrachten bij elkaar komen. Deze vergaderingen zijn in de avond zodat iedereen erbij kan zijn.

Wat wordt er van je verwacht binnen de OR?

Er wordt verwacht dat je het leuk vindt om activiteiten te organiseren en dat je betrokken bent bij de school en bij de leerlingen.

Kan je kiezen wat je wilt doen?

Ja, aan het begin van het schooljaar wordt er een planning gemaakt. Iedereen mag aangeven wat hij/zij wilt doen. Als er genoeg ouders in de OR zitten dan valt dit goed te combineren met thuis. Per persoon heb je dan 2 of 3 activiteiten die je mag organiseren.

Waarom heb je gekozen voor de OR?

Ik vind het leuk om samen te werken met anderen. Op deze manier leer ik de kinderen en leerkrachten goed kennen. En mee praten en beslissen over school activiteiten vind ik erg leuk.

Is het moeilijk om activiteiten te organiseren?

Nee, het is niet moeilijk.

Wat moet je doen om bij de OR te komen?

Een positieve vibe en betrokken bij de school zijn is wat je nodig hebt. Je moet er zin in hebben om leuke dingen te organiseren.

Wij zijn opzoek naar enthousiaste en gemotiveerde ouders!

 

Bent u als ouder geïnteresseerd om ook zoals Kim leuke activiteiten te organiseren binnen de school? De OR kan uw hulp goed gebruiken. Meld u aan bij ouderraad@de-zeester.nl

 

VorigeVolgende