Hackathon Beverwijk.

Hackathon Beverwijk.
07 november 2018

                                HACKATHON 

Beverwijk is een industrierijk gebied en techniek en technologie is daarom erg belangrijk, voor nu en zeker voor in de toekomst van onze kinderen. Vorig jaar zijn een aantal kinderen van de Zeester betrokken geweest bij de eerste Hackathon Beverwijk.  Zij hebben meegedacht over allerlei problemen/ vraagstukken gericht op technologie, milieu en duurzaamheid. Onder andere Tata Steel speelt hierin een rol.

In de herfstvakantie was het ‘De week van de Industriecultuur’. Eerder hadden kinderen bedacht een verandermachine te maken. De organisatie van die week vond het idee van de kinderen zo leuk dat ze in de herfstvakantie op 24, 25 en 26 oktober weer zijn gaan creëren en bouwen met kinderen. Op zaterdag 27 oktober is de machine in werking gezet voor publiek.

Met het afvalbrengstation van HVC in Beverwijk hadden zij een prachtige locatie gevonden die  ruimte en bouwmateriaal bood en thematisch prachtig aansloot op de missie van de kinderen om afval om te zetten tot nieuwe producten.

Van de Zeester waren betrokken: Elen, Mirthe, Yalou en Malak. Yalou is zelfs op haar verjaardag nog even langs geweest!

In 2019 wordt vanwege het succes ook weer een nieuwe Hackathon aangeboden. Op 13 februari zijn kinderen met specifieke interesse in technologie en duurzaamheid weer welkom in het Kennemer Theater. T.z.t. ontvangen we wel weer meer informatie en een uitnodiging. In (waarschijnlijk) groep 5 en 6 worden een aantal kinderen gevraagd hiervoor.

https://youtu.be/ekR64at4aOs

VorigeVolgende