Het goede doel en Afrika.

Het goede doel en Afrika.
12 april 2018

Het goede doel én het continent Afrika zijn (helaas) niet los van elkaar te zien. Afrika is een derdewereldland en heeft steun nodig van de westerse landen.

Investeren in onderwijs is hierbij ontzettend belangrijk; ook daar zijn de kinderen de toekomst!

In ons Afrikaproject zijn we ook hier bewust mee bezig. Daarom halen we graag mensen de school in die echt iets uit eigen ervaring kunnen vertellen. 

In de groepen 4 t/m 8 komt Maria van der Reep (moeder van juf Lisette) vertellen. Zij is van de stichting KICOBA (kinderenCorrieBaas) en werkt aan het project ‘Catch’ in onder andere Zuid-Afrika. In andere groepen komt Ad Corten van een scholenproject in Mauritanië. Allebei verzorgen ze een gastles over onderwijs is Afrika.

Naar aanleiding van deze gastlessen willen we graag een inzameling houden, deze is tweeledig. We vragen de kinderen één kledingstuk mee te nemen wat mee kan naar Zuid-Afrika. De winter komt er aan daar en er is behoefte aan winterkleding. Geen dikke truien of winterjassen maar lichte broeken of shirts met lange mouwen. De kleding wordt verstuurd dus mag niet te zwaar wegen.

  • Heeft u iets? Graag meegeven aan uw kind. Hij of zij levert dit in bij de juf of meester en die zorgt er voor dat dit bij Maria terecht komt.

Ook willen we per klas (vanaf groep 4) de kinderen zelf laten nadenken over een inzameling in de klas, een manier om geld te verdienen voor Afrika. Dit willen we heel klein houden, het is zeker niet de bedoeling om kinderen langs de deuren te laten gaan of iets dergelijks.

  • Dit wordt eerst nog in de klassen besproken, u hoort hier via Parro meer over van de eigen leerkracht.

 

VorigeVolgende