Kinderboekenweek 2018!

Kinderboekenweek 2018!
27 september 2018

Kinderboekenweek op school en in de bibliotheek.

Op 3 oktober start de landelijke Kinderboekweek 2018 weer. Op de Zeester doen we hier uiteraard ook weer aan mee, zelfs tot de herfstvakantie. Tijdens deze Kinderboekenweek is er veel extra aandacht voor het lezen en staat leesplezier voorop. Op woensdag 3 oktober, meteen om half 9 openen we officieel op het schoolplein. 

Ook in de bibliotheek is we van alles te doen voor uw kinderen:

Kinderboekenweek: Kom erbij!

Kinderboeken vol vrienden staan centraal in de Kinderboekenweek want dit jaar is het thema: Vriendschap!

Bezoek van 3 t/m 14 oktober de bibliotheek en kom erbij! Tijdens de Kinderboekenweek zijn er leuke activiteiten voor kinderen in de bibliotheek. Er wordt voorgelezen, de Kamercommissie organiseert een activiteitenmiddag op woensdag 10 oktober, op zondag 14 oktober kom je natuurlijk naar het spetterende Kinderboekenweekfeest in de foyer van het Kennemer Theater en je kunt de originele houtsneden uit de prentenboeken van Henriette Boerendans bekijken tijdens de expositie in de tentoonstellingsruimte van het Kennemer Theater.

Activiteiten tijdens de Kinderboekenweek:

o          Kinderboekenbios op 5 oktober: Woezel en Pip, op zoek naar de sloddevos. Om 15:00 uur in de vestiging Beverwijk.

0          Voorlezen voor jonge kinderen van 0-4 jaar op woensdag 3 en 10 oktober van 11:00 – 11:30 uur in de vestiging Beverwijk en Heemskerk.

o          Activiteitenmiddag “Kom erbij!” op woensdag 10 oktober van 15:00 – 16:00 uur georganiseerd door de Kamercommissie in de vestiging Beverwijk. Voor kinderen van 4 tot 8 jaar.

o          Kinderboekenweekfeest op 14 oktober i.s.m. het Kennemer Theater, Kek en het Centrum voor de Kunsten Beverwijk, van 14:00 – 16:00 uur.

 

Talentenlab en de Kinderboekenweek.

Het TalentenLab is de plek waar je je talenten op het gebied van mediawijsheid, techniek en taal kunt ontdekken. Iedere woensdag van 15:00 – 17:00 uur kunnen kinderen van 6 – 12 jaar aan de slag in de vestiging Beverwijk van Bibliotheek IJmond Noord, kerkplein 5.

Tijdens de Kinderboekenweek op 3 oktober maak je een plattegrond of speelveld, geïnspireerd door het spel Carcassonne. Op 10 en 17 oktober zullen je haren recht overeind gaan staan bij de energie show van Mad Science. In de herfstvakantie is er een Pixelparty met als activiteit sleutelhangers maken en de laatste woensdag van oktober staat in het teken van Virtual Reality.

Kinderen hoeven zich van te voren niet aan te melden en deelname is gratis. Vrije inloop vanaf 15 uur. 

Bekijk de volledige agenda op de jeugdwebsite: https://jeugd.bibliotheekijmondnoord.nl/agenda/eventslist om op te nemen in de agenda: 

3, 10, 17, 24 en 31 oktober van 15:00-17:00 uur

TalentenLab, bibliotheekvestiging Beverwijk, kerkplein 5

3 oktober  Carcassonne en maak je eigen speelveld of plattegrond

10 en 17 oktober  Energie show van Mad Science

24 oktober   Pixel Party: sleutelhanger maken

31 oktober   Virtual Reality

VorigeVolgende