Kinderraad.

Kinderraad.
09 november 2017

Kinderraad

 De kinderen uit de Kinderraad van dit jaar stellen zich aan u voor:

Marit 5a: Hoi. Ik ben Marit en ik ben acht jaar. Ik zit in groep 5a. Mijn hobby’s zijn tekenen en knutselen. Mijn sport is hockey. Ik vind het leuk in de kinderraad, omdat ik dan kan meedenken.

Feline 5A: Hoi. Ik ben Feline en ik ben acht jaar. Mijn hobby’s zijn rekenen en hockey en ik zit in groep 5a. Ik vind het leuk dat ik in de kinderraad zit omdat ik dan kan meedenken.

Marijn 5b: Mijn naam is Marijn Molenaars en ik zit in groep 5B van De Zeester. Ik zit dit jaar in de kinderraad en dat vind ik heel leuk. Ik ben 8 jaar en ik wil leren leuker maken, bijvoorbeeld door verschillende spellen te doen. Ik zou het leuk vinden als we vaker een uitstapje hebben voor alle klassen. Ik ben ook blij dat het schoolplein straks nog leuker wordt. Wij hebben al een keer vergaderd over schoolplein 14.

Eva 5b: Ik ben Eva Plug, 8 jaar en ik zit in groep 5b van De Zeester. Ik zit dit jaar in de kinderraad en ik vind het 100 procent leuk. Ik wil leuk leren, zoals dat we van de les een spelletje gaan maken. En ik heb heel veel zin in schoolplein 14. Ik weet nog niet helemaal precies wat er komt, maar ik denk dat het heel mooi gaat worden. Ook zou ik meer chromebooks in de klas willen en vaker gymmen.

Sterre 6a: ik ben Sterre, ik ben 9 jaar en zit in groep 6a.

Ik zit in de kinderraad omdat:

– ik het belangrijk vind dat er aandacht is voor ieder kind.

– ik vind dat er duidelijke regels zijn met buiten spelen en binnen tijdens de les.

Xavi 6a: Ik ben Xavi. Ik zit in de kinderraad omdat ik graag meepraat over school ik help ook graag kinderen. Ik wil hier bereiken om een leuker schoolplein te krijgen.ik heb er heel veel zin in!

Isa 6b: Ik wou mee doen aan de kinderraad omdat ik het heel leuk vindt ideeën met elkaar te delen en ik vind het heel leuk om iets ,mee te bepalen en ik vind het leuk!

 Izana 6b: Ik heb voor de kinderraad gekozen omdat ik vaak goede ideeën heb en ik deel de ideeën graag met de hele klas. Het leek me heel leuk om in de kinderraad te zitten.

Matt 7A: Ik ben Matt Slager en ik zit in groep 7A. Ik zit in de kinderraad omdat het mij leuk lijkt om een beetje te praten over school en over van alles te discussiëren.

Mila 7b:
Ik ben Mila en ik wil graag bij de kinderraad, omdat ik vakken leuker wil maken. Ik zit in groep 7B.

Boran 7b:
Ik ben Boran en ik zit in groep 7B. Ik wil er voor zorgen dat iedereen fijn buiten speelt. Mijn hobby’s zijn voetballen en boksen.

 

Michelle en Noah 8a:
Hallo, wij zijn Michelle en Noah, uit groep 8a en wij willen in de kinderraad omdat we anderen kinderen blij willen maken.

 

Maik 8b: Ik ben Maik en ik wou in de kinderraad, want ik wil meedenken over de plannen. Dat lijkt mij leuk, want zo kan ik helpen de school leuker te maken. Zo kunnen meer kinderen op deze school komen bijvoorbeeld door speeltoestellen. 

 

 

En omdat het de eerste keer is een verslagje van deze eerste bijeenkomst: van dinsdag 10 oktober 2017:

 

Juf Mariska en meester Tim begeleiden de vergadering en zorgen voor de notulen. Elke vergadering wordt er een nieuwe voorzitter gekozen voor de volgende vergadering (Noah is dit op de volgende vergadering van dinsdag 28 nov ).

–           Kort wordt uitgelegd hoe de Kinderraad werkt en dat ieder ideeën uit de klas mee kan nemen. 

–           Iedereen wat de verwachtingen zijn voor dit jaar.

–           De schoolreisjes van de groepen 5 t/m 7 worden geëvalueerd, waarbij iemand opmerkte dat een apart binnenprogramma een goed idee kan zijn als het die dag regent,

–           De opbrengst van de Jantje Beton-actie wordt genoemd nl. € 1500, waarvan de helft op school besteed mag worden.

–           De volgende vergadering hebben we het zeker over het project “Schoolplein 14”

–           In de rondvraag noemen enkele kinderen nog aanvullende ideetjes voor het schoolplein. Deze worden meegenomen.

 

VorigeVolgende