Schoolplein 14.

Schoolplein 14.
28 september 2017

Vrijdag 29 september is de definitieve aanvraag verstuurd naar de Johan Cruyff Foundation. Het is nu even afwachten wanneer het plein kan worden gerealiseerd en dus ook officieel zal worden geopend.

Uit elke groep 5 tot en met 8 zijn de afgelopen weken 2 leerlingen druk bezig geweest met de voorbereidingen. Vanuit de Johan Cruyff Foundation worden allerlei eisen gesteld aan de aanvraag. Zo zijn ze er zeker van dat alle leerlingen actief zijn betrokken bij het plan en dat juist zij inspraak hebben in het uiteindelijke ontwerp. Op die manier zijn de leerlingen zelf verantwoordelijk voor hun plein en zullen ze er straks extra veel van kunnen genieten.

Het is overigens niet zo dat het hele plein gaat veranderen. Er komen ook geen extra toestellen. Een Schoolplein 14 biedt 3 coatings. Dat zijn met verf aangebrachte speelvelden waar de leerlingen allerlei spelletjes op kunnen spelen. Bij de gekozen coatings hoort ook een map voor de school. Hierin staan de verschillende mogelijkheden per coating uitgelegd. Op het moment dat het Schoolplein 14 gereed is, zullen de leerlingen in de gymles of tijdens het buitenspelen de spellen uitgelegd krijgen en gaan oefenen. De ervaring leert dat er ook snel nieuwe spellen zullen ontstaan. Daarnaast krijgt de school een materialenpakket met benodigde spullen zoals pionnen, ballen en hesjes.

Elk Schoolplein 14 hanteert, net als elk Cruyff Court, 14 gedragsregels. Deze komen straks ook aan de muur van de school te hangen. Aan deze 14 regels zal ruim aandacht worden besteed rond de opening van het nieuwe plein. Zo  hopen we dat iedereen op een fijne en veilige manier met elkaar kan spelen.

Meer informatie over het Schoolplein 14 vindt u via onderstaande links:

www.schoolplein14.nl

www.johancruyfffoundation.nl

De afgelopen weken zijn er in alle groepen 5 tot en met 8 quizzen gehouden over de Johan Cruyff Foundation nadat ze een informatiefilm en een presentatie hebben gezien. Daarna hebben de leerlingen elkaar geïnterviewd en zijn er in alle klassen verschillende plattegronden getekend. Al het materiaal heeft het Schoolplein 14-Team verwerkt tot een definitief voorstel. En dat voorstel is vandaag dus verstuurd.

Het Schoolplein 14-Team is nu nog druk bezig met het maken van een presentatie. Deze zal zeer binnenkort worden vertoond in alle klassen. Vanaf dat moment weet de hele school welke coatings zijn gekozen en waar ze precies worden geplaatst.

Er zijn al 382 Schoolplein 14-pleinen in Nederland. We zijn enorm trots dat wij straks de eerste school in de regio zijn met een Schoolplein 14.

Op deze Facebookpagina leest u meer over het nieuwe plein: Facebook/ZeesterRun 2017

VorigeVolgende