Staking 15-3-2018.

Staking 15-3-2018.
17 januari 2019

U heeft het vast alweer gehoord: op 15 maart vinden er landelijk opnieuw stakingen plaats in het onderwijs. Nu niet alleen het PO maar ook het VO en het HO.

Wij staat achter het doel van de staking;

  • betere salarissen om het beroep aantrekkelijker te maken voor nieuwe collega’s (denk aan ons lerarentekort)
  • minder werkdruk

Toch kan ik u nog niet zeggen of we meedoen dit keer. Martijn van Emden, onze bestuurder is op dit moment in gesprek met andere bestuurders hierover (hoe staan zij hier in?) en intern in de scholen wordt ook nog gesproken ‘of we dit wel willen en hoe dan?’

Kortom: zodra hier een besluit over is genomen hoort u het direct.

Nog een actie…

De vereniging voor schoolleiders heeft scholen opgeroepen om in de week van 4 tot 8 februari geen ziektevervanging te regelen.

Waarom vraagt u zich waarschijnlijk af?

Zij willen op die manier een statement aan de regering afgeven hoe dringend de kwestie van het lerarentekort echt is. Scholen doen er alles aan om de gaten maar te vullen en ook dit vraagt veel van de mensen op de werkvloer. Als Zeester begrijpen we het statement dat ze willen maken maar we staan niet achter de manier waarop.

Ik wilde het wel even noemen en dan gelijk een aantal voorbeelden hierover uit onze eigen praktijk benoemen. Wist u bijvoorbeeld:

  • Dat de invalpool eigenlijk standaard leeg is?
  • Dat wij in groep 1/2 C een juf hebben die eigenlijk al gestopt was met werken? Omdat de leerkracht thuis zit vanwege haar zwangerschap en zij echt niet wilde dat er aldoor een invaller voor de groep moest staan, komt zij zolang dit nodig is.
  • Dat Lisette van Zanten (juf en moeder) al jaren ‘rots in de branding is’ als er weer eens niemand anders te vinden is?
  • Dat veel leerkrachten extra werken als een collega ziek is en anders de groep naar huis moet worden gestuurd? En men kiest niet voor niets voor parttime werk.
  • Dat Kim onze IB-er regelmatig een dag of dagdeel opvangt? Haar eigen werk blijft dan liggen.

U hoort ons verder nooit klagen hierover maar nu is het wel een keer gezegd….

VorigeVolgende