Nieuwsbrief

Studiedag

Maandag 24 oktober is er een studiedag en zijn alle kinderen vrij. Tijdens deze studiedag besteden de leerkrachten van groep 1-2 tijd aan Mijnkleutergroep. Dit is een nieuw programma om de ontwikkeling van leerlingen in groep 1 en 2 nog beter te volgen. Verschillende observaties worden op een IPad ingevoerd en verwerkt. Het programma zet deze input om in overzichten van individuele leerlingen, de hele groep of een bepaald ontwikkelingsgebied, zodat we de ontwikkelingen helder in beeld krijgen (en indien wenselijk) het  onderwijsaanbod daarop kunnen afstemmen. Later in het schooljaar zullen de leerkrachten van groep 3 t/m 8 zich scholen in een nieuw volgsysteem Leerling in Beeld. Ook hier is het doel om leerlingen nog beter te kunnen volgen in hun ontwikkeling. 

Thematisch werken

De leerkrachten van groep 3 t/m 8 oriënteren zich op thematisch onderwijs. We willen de vakken aardrijkskunde, geschiedenis, techniek, natuur en de creatieve vakken geïntegreerd aanbieden. We zijn 2 jaar intensief op onderzoek en actief om te kijken welke programma’s er zijn en het best aansluiten bij onze onderwijsvisie. De komende studiedag gaan we uit 6 programma’s een keuze maken om te bepalen welke we verder willen onderzoeken. Vervolgens zullen we proeflessen geven, scholen bezoeken en workshops volgen om medio mei een keuze te maken met welk programma we volgend jaar gaan werken. Een intensief, maar vooral boeiend onderwerp om

met elkaar zo met ons onderwijs bezig te zijn. 

Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we veel aandacht besteed aan het belang van lezen en het plezier wat je aan lezen kan beleven. Er is veel gesproken over het thema en vooral veel (voor)gelezen. In de groepen 7 en 8 konden kinderen deelnemen aan de voorleeswedstrijd en in alle groepen was er de uitdaging om een gouden/zilveren penseel of griffel winnen.

Voorleeswedstrijd

De vier genomineerden van groepen 7 en 8; Storm (7A), Cas (7B), Bobbie (8A) en Sepp (8B) hebben op donderdagmiddag voor een volle zaal hun voorleeskunsten vertoond. Alle vier waren volgens de jury al op voorhand een winnaar, maar uiteindelijk werd Sepp als winnaar gekozen. Sepp las voor uit Niek de Groot van Lincoln Peirce. 

Gouden penselen en griffels 

Aan het einde van deze periode delen we de gouden penselen (de mooiste tekeningen) en griffels (beste verhalen) uit. We mogen trots zijn op het hoge niveau waar de jury een keuze heeft moeten maken.

De winnaars van dit jaar zijn:  

Groep 1-2: Juul goud, Pawan en Bayram zilver. 

Groep 3-4: Yinthe goud, Lianne, Sophia en Luuk zilver. 

Groep 5-6: Mia goud, Sanne en Ilana zilver.

Groep 7-8: Sterre goud, Pleun en Fay zilver.

Groep 7-8: Sterre goud, Pleun en Fay zilver.

Belangrijke data:

Herfstvakantie: 18 t/m 23 oktober

Studiedag: 24 oktober

Het team van De Zeester wenst iedereen een fijne vakantie!