Nieuwsbrief

Sinterklaasfeest 

Vrijdag 2 december is het zo ver! Dan verwelkomen wij Sinterklaas met zijn pieten op De Zeester. En wat kijken we daar naar uit! De kleuters gaan eerst naar de klas toe en zullen om 8.30 u naar buiten gaan, samen met een leerling uit groep 8. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind vóór 8.30 u in de klas aanwezig is? 

Groepen 8 begeleiden de kleuters, zij mogen naar de kleuterklas waar zij een kleuter begeleiden. Graag vóór 8.30 u aanwezig. 

De groepen 3 t/m 7 verzamelen bij de eigen leerkracht op het schoolplein om 8.30 u. Zorg dat u niet te vroeg komt i.v.m. lang buiten staan, Sinterklaas arriveert om 8.45 u. 

Vanaf 8.30 u zullen we samen met de kinderen een haag maken, waar Sinterklaas doorheen kan lopen als hij aangekomen is op school. Na de aankomst zullen we rond het podium Sinterklaas verwelkomen en liedjes zingen. 

Natuurlijk bent u als ouders ook welkom op het schoolplein om Sinterklaas aan te zien komen. We willen u met nadruk vragen, achter de kinderen plaats te nemen.  

We gaan er met elkaar een fantastische dag van maken! 

 

Zwerfafval

De kinderen van groep 4 en 5 hebben deze week rondom de school zwerfafval in de wijk verzameld. Via de gemeente kregen de scholen in de wijk (De Panta Rhei, Bareel en Zeester) grijpertjes, handschoenen en vuilniszakken om het zwerfafval rondom de school op te ruimen. In de klas is er ook naar een filmpje gekeken over dit onderwerp om meer kennis over dit onderwerp op te doen. De kinderen waren zeer onder de indruk over de hoeveelheid afval wat blijkbaar zo maar wordt weggegooid, maar ook trots en voldaan over hun werk.

De traktatie van de gemeente als beloning voor het werk werd uiteraard zeer gewaardeerd.

Oproep vanuit de Ouderraad (OR)

We hebben nog enkele ouders nodig om te helpen bij het versieren van de school in kerstsfeer. We willen dit gaan doen op woensdagavond 7 december vanaf 19:00. 
Tijdens het kerstdiner op 22 dec. zijn er ook nog 3 ouders nodig om te helpen bij de kerstborrel en hapjes voor de ouders in de aula. Wie o wie sluit gezellig aan? U kun zich aanmelden bij de leerkracht of een ouder van de Ouderraad.

Overige informatie over groepsactiviteiten rondom het Sinterklaas- of kerstfeest wordt door de leerkracht via Parro verstrekt.

Belangrijke data:

Vrij 02 december: Sinterklaasfeest Do 22 december: Kerstdiner van 17.20 tot 18.50. 
Vrij 23 dec: Alle kinderen om 12.00 uit. 

Het team van De Zeester wenst iedereen een heerlijk weekend!