Kerstviering op OBS De Zeester

Kerstversiering

De kinderen van groep 1 t/m 3 maken een kerstlichtje in de klas. Hiervoor mogen de kinderen een glazen potje meenemen. De kinderen van groep 4 t/m 8 gaan op woensdag 20 december kerststukjes maken. Kinderen nemen hiervoor zelf een bakje met oase, groene takken en versieringen mee. Mocht u meer materiaal hebben waar ook andere kinderen gebruik van mogen maken, dan is dat van harte welkom.

Kerstdiner

Donderdag 21 december vieren we het kerstdiner. Onder het motto “samen vormen we een fijne school” maken we voor elkaar een gerecht klaar. Vanaf 17.25 uur kunt u het gerecht dat u wellicht samen met uw kind heeft gemaakt naar de klas brengen. De leerkracht zal uw gerecht in ontvangst nemen en op de tafel feestelijk uitstallen. Om 17.30 uur willen we dan in de klassen beginnen met het diner. We streven naar een eindtijd van 18.30 uur.

Kerstmoment ouders

Samenwerking en verbinding tussen ouders, leerlingen en school vinden wij belangrijk. Het kerstmoment voor ouders tijdens het kerstdiner van de kinderen gaat daarom wel door. We nodigen ouders van harte uit om tijdens het diner samen te komen in de speelzaal en onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar het schooljaar 2023 gezellig af te sluiten.

Kerstliedjes zingen

Om 18.30 uur mag u uw kind in de klas weer ophalen. We verzamelen vervolgens met alle leerlingen en aanwezige ouders op het plein. Neemt u een plaats in rondom het podium, zodanig dat iedereen goed zicht heeft op het podium. De leerkrachten zullen op het podium plaatsnemen om ter afsluiting een aantal kerstliedjes met elkaar te zingen.

Hulp

Hulp van ouders is nog altijd welkom! Hulp op de avond van het kerstdiner voor het gedeelte met ouders, maar ook bij het opruimen van de zaal na afloop van het samenzijn en hulp op vrijdag om alle versieringen weer op te ruimen. U hoeft zich niet aan te melden. Alle hulp is welkom. Komt u ook?Samen maken we er een fijn feest van!

Because We Carry

De actie voor “Because We Carry” is zeer geslaagd. Juf Kim heeft gisterenavond maar liefst 25 rugtassen gevuld met speelgoed naar het verzamelpunt in Assendelft gebracht! Vrijdag worden de tassen landelijk verzameld en met vrachtwagens naar Lesbos gebracht, waar de tassen met speelgoed worden afgeleverd. De organisatie is ons zeer dankbaar en zal er op toezien dat de rugtassen op de goede plek terechtkomen. Een mooi gebaar, een mooie kerstgedachte!

Belangrijke data

20 december Kerststukjes maken

21 december Kerstdiner

22 december Kerstvakantie (school gaat om 12 uur uit)

08 januari Eerste schooldag 2024