Nieuwsbrief

Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek besteden we elk jaar extra aandacht aan het belang en plezier van lezen. In alle klassen is extra aandacht aan boekpromotie besteed en mochten kinderen bijvoorbeeld hun lievelingsboek meenemen om daarover te vertellen. Lezen en voorlezen en samen lezen uit een boek draagt bij aan het uitbreiden van de woordenschat. Daarnaast is het natuurlijk ook een heerlijk momentje om samen met kinderen te hebben. 

Boekenmarkt

Afgelopen woensdag organiseerden we onze jaarlijkse boekenmarkt. Wat een gezelligheid op het schoolplein. Veel kinderen, die samen met hun vader of moeder, boeken stonden te verkopen. Langs alle kleedjes gingen kinderen op zoek naar dat ene leuke boek. Er was dan ook genoeg keuze.  We hopen dat iedereen ‘zijn’ boek heeft gevonden en er veel plezier van zal hebben. 

Blink Wereld

De basisvakken aardrijkskunde, geschiedenis, natuur en techniek worden via het programma van Blink Wereld thematisch aangeboden. Thematisch werken zorgt voor meer begrip en betrokkenheid en het beter onthouden van wat er geleerd wordt. Het eerste thema van Blink Wereld ronden we de komende week af. Na vier leerkracht gebonden lessen waar vooral kennisoverdracht plaatsvond komen de kinderen nu vanuit een eigen onderzoek en diverse activiteiten tot een eindproduct als bijvoorbeeld een presentatie, een voorstelling, een muurkrant of werkstuk.  

Kinderen in de groepen 7 en 8 hebben zich verdiept in het begrip ‘wereldsterren’ en maken nu presentaties over een zelfgekozen persoon. In de klas zijn bijvoorbeeld werkstukken over Anne Frank, Vincent van Gogh, Rembrandt, Michael Jackson of Johan Cruijff te zien. De groepen 5 en 6 hebben zich verdiept in aardse extremen en maken nu in groepjes een muurkrant over vulkanisme, tsunami’s, tornado’s of aardbevingen. In groep 4 stond ‘ruimtevaart’ op de agenda en weten de kinderen nu alles over het leven als een astronaut en welke planeet zij wel eens zouden willen bezoeken. 

We Cycle

Een discman, een videorecorder, een kapotte stofzuiger of lamp? Wat doet u met uw apparaten die niet meer worden gebruikt? U kunt ze tot half november op school inleveren! Inleveren van oude elektrische apparaten is goed voor hergebruik van grondstoffen, het milieu en werkgelegenheid. Alle apparaten die werken op stroom, stekker, batterij of accu) kunt u op school inleveren voor recycling. Afhankelijk van de hoeveelheid apparaten die we als school inleveren krijgen we een een cadeau voor school. Vorige keer hebben we bijvoorbeeld muziekinstrumentjes als cadeau gekregen, zodat het goede doel ook voor de school nog iets moois oplevert.

Inleveren kan tot medio november. De doos waar u de apparaten kan deponeren staat in het kantoortje van de administratie.

Herfstvakantie en studiedag

Aansluitend op de herfstvakantie hebben we 30 oktober een studiedag. De kinderen zijn dus vrij vanaf 21 t/m 30 oktober.