Nieuwsbrief

Klussendag

Het is alweer even geleden, maar we willen toch nog even terugkomen op het succes van de klussendag. Een aantal actieve en betrokken ouders hebben vele klussen geklaard waar leerkrachten tijdens hun reguliere werk niet aan toekomen. Alle prikborden in de kleutergroepen zijn in een mooie frisse kleur geschilderd, ramen zijn gelapt, lekkende kranen, losse tegels en klemmende deuren gerepareerd en onkruid (brandnetels) verwijderd. Alle leerkrachten en kinderen zijn hier erg blij mee en waarderen de inzet van ouders zeer.  De ‘klussers’ geeft het een voldaan gevoel om op deze gezellige wijze op één ochtend zo veel voor de school en dus de kinderen te kunnen betekenen. Vele handen maken licht werk en wellicht meldt u zich de volgende klussendag ook aan. . 

Bericht uit Turkije

Vorig schooljaar op 6 februari 2023 vond in de nacht een zware aardbeving plaats in delen van Zuid-Turkije en Noord-Syrië. Onze leerlingen uit groep 8B (toen groep 7B), waren hier nauw bij betrokken en besloten te helpen. Onder leiding van twee moeders (Linda Tjerkstra en Jolanda van Son) heeft de groep een bedrag van €663,15 opgehaald. De helft is gedoneerd aan Het Rodekruis en de andere helft is gedoneerd een een school in Gazi Antep om schoolspullen te kunnen kopen. De schoolleider uit het rampgebied heeft als dank een plakkaat laten maken voor onze wereldburgers en ouders. Wij zijn trots op onze Zeesterren! 

Blink wereld

Vanaf groep 4 zijn alle groepen na de herfstvakantie gestart met het tweede thema van Blink Wereld. In groep 4 verdiepen leerlingen zich in de feestelijke tradities en vragen zij zich af waarom we als de dagen donkerder worden erwtensoep en pepernoten eten en Sinterklaas en Kerst vieren. 

De kinderen in groep 5 en 6 organiseren een show ‘Ik hou van Holland’, waarin allerlei bekende Nederlanders, typisch Nederlandse producten en dieren aan bod komen. Ze verdiepen zich cultuur, landschap, provincies, de Hollandse Meesters en het Wilhelmus.  

Wethouder Ali Bal in de schoolbanken

Groepen 7 en 8 behandelen deze periode het thema “Stem op mijn partij.” De kinderen richten een politieke partij op en proberen met hun eigen programma wereldproblemen (opwarming van de aarde, plastic soep en milieuvervuiling) op te lossen. Ze kiezen een probleem, onderzoeken de oplossingen en presenteren hun partij aan de klas gevolgd door verkiezingen. In het kader van dit thema en de actualiteit van de landelijke verkiezingen kwamwethouder Ali Bal in de groepen vertellen over democratie, verkiezingscampagnes, het werk van een (lokale) politicus en de betekenis van democratie

Rots & Waterlessen

We zijn trots dat we drie gecertificeerde Rots & Watertrainers in ons team hebben. In deze periode starten we weer met een serie Rots & Waterlessen voor kinderen in de midden- en bovenbouw. De kinderen leren in deze lessen zichzelf en de ander beter kennen en werken aan zelfbeheersing en zelfvertrouwen. Bij Rots & water praten we niet over vertrouwen of samenwerking, maar voeren kinderen opdrachten uit die daar mee te maken hebben. Hierdoor ervaren zij letterlijk wat vertrouwen en samenwerking inhoudt en wat daarvoor nodig is. Tijdens de lessen komen thema’s rekening houden met anderen, vertrouwen hebben in elkaar, respect, zelfbeheersing, je grenzen aangeven en samenwerking aan de orde en leren kinderen grenzen aangeven en voor zichzelf op te komen 

Aanmelden broertjes/zusjes

Mocht u al een kind of kinderen op onze school hebben ingeschreven en er is nog een jonger zusje of broertje, geeft u dit dan tijdig aan bij de administratie via het inschrijfformulier. Wij kunnen dan hier rekening mee houden voor de komende jaren.