Nieuwsbrief

Sinterklaas is in het land

U heeft het ongetwijfeld gezien! Vanaf de dag dat Sint in het land is, is de school weer geweldig versierd. Dank aan de Ouderraad en alle ouders die dit hebben gerealiseerd. De kinderen stapten maandag de school in en waren blij verrast met de prachtige aankleding! Altijd weer een feest om die blijde gezichtjes te zien en verraste reacties te horen! 

Ongetwijfeld heeft Sinterklaas het ook opgemerkt en wellicht daarom al aangekondigd op zijn verjaardag 5 december een bezoek aan de school te brengen. De exacte aankomsttijd zal door de leerkracht nog worden gemeld. 

Surprises

Het belooft weer een gezellige tijd te worden voor de kinderen. Zo worden er pepernoten gebakken, staat het Pietengym weer op de agenda en zijn de kinderen in de bovenbouw al druk met hun gedichten en surprises. Zij nemen hun surprises op 4 december mee naar school. De leerkracht zal nog voor duidelijke instructies zorgen op welke wijze dat wordt georganiseerd. Na schooltijd is er voor ouders en belangstellenden weer de mogelijkheid om in alle klassen te komen kijken naar wat er door de HulpPieten is geknutseld. Elk jaar weer een gezellig moment en dus een aanrader! 

Viering 5 december

Op 5 december verwachten we de Sint met zijn Pieten op school. Deze dag gaan de kinderen om gewone tijd naar huis. De volgende dag kunnen zij echter uitslapen, want dan is de school gesloten wegens een studiedag voor de leerkrachten. 

Hulp gevraagd

De werkgroep “kerst” is reeds actief voor de viering van dit feest op school. De planning is rond en de taken zijn verdeeld. We kunnen heel goed hulp van ouders gebruiken. Hulp om de versiering in school aan te brengen, hulp bij diverse activiteiten (ook op de avond van het kerstdiner voor het gedeelte met ouders) en hulp om alle versieringen weer op te ruimen. 

Wilt u helpen? Meldt u zich aan bij de leerkracht of juf Lisette van de werkgroep kerst. En wilt u meedenken voor de organisatie van de kerstviering? Aanstaande maandag komt de werkgroep om 14.45 uur op school bij elkaar. U bent van harte welkom!  

Muzikale begeleiding

Bespeelt u een instrument en wilt u ons helpen op de avond van het kerstdiner? Het lijkt ons erg leuk om bij het binnenkomen voor het kerstdiner de kinderen en ouders te verwelkomen met gezang van kinderen. Kunt u dit begeleiden dan zou dat geweldig zijn. Graag aanmelden bij de leerkracht of juf Lisette van de werkgroep kerst. 

Audit op de Zeester

Om de basiskwaliteit te monitoren vindt er op alle scholen van IJmare om het jaar een audit plaats. Een groep van 3 directeuren bezoekt elkaars scholen en wonen verschillende lessen van leerkrachten bij.  Donderdag 23 november bezocht een auditteam De Zeester. Zij waren onder de indruk van de ontwikkelingen op school en hebben ons mooie feedback gegeven. Veel complimenten en aandachtspunten om met elkaar op te pakken. Zo zijn we voortdurend in ontwikkeling en werken alle scholen van IJmare samen om de kwaliteit op de scholen te optimaliseren. We zijn erg blij dat we veel waardering kregen voor het harde werken, de prettige sfeer op school en de goede lessen die zijn bezocht. Samen staan we sterk voor goed onderwijs

Belangrijke data

4 december Kijkmiddag surprises

5 december Sinterklaasviering

6 december Studiedag (alle kinderen vrij)