Nieuwsbrief

Jaarthema Zuid-Amerika

Gisteren hebben we op het plein met alle kinderen en veel belangstellende ouders het jaarthema geopend. Kinderen uit de bovenbouw openden het thema met een Braziliaanse trommelsessie gevolgd door een kleurrijke dans. De muzikale bijdrage zorgde voor een vrolijke stemming en was daarmee een uitstekende start voor het thema. De komende weken gaan kinderen in alle groepen zich verdiepen in het werelddeel Zuid-Amerika en kennis opdoen van verschillende landen, culturen, landschappen, dieren, planten en klimaten.  Natuurlijk komen ook de creatieve vakken aan bod, wordt er veel getekend en geknutseld en zal er in de klassen aandacht voor zang en dans zijn. 

Een prachtige manier van leren! Kinderen mogen hun eigen keuzes maken over onderwerpen waar ze iets meer van willen weten en kunnen hun eigen talenten inzetten! Op 6 april sluiten we het thema met een tentoonstelling af. Ouders, broers, zussen, oom en tantes en opa’s en oma’s zijn dan van harte welkom om in de klassen te komen kijken wat de kinderen hebben geleerd en gemaakt. Houd u de datum vrij, want de kinderen vinden het prachtig om voor u een rondleiding door de school te verzorgen! Kent u mensen die nog een school moeten kiezen voor hun kind? Nodig hen dan uit om ook een kijkje te komen nemen. Iedereen is van harte welkom!

Ouderbetrokkenheid

Bent u in een Zuid-Amerikaans land geboren, heeft u er gewoond of bent u er op vakantie geweest? Heeft u voorwerpen, beelden of foto’s om te laten zien? U bent van harte welkom om in de klas iets te komen vertellen. De kinderen vinden dat prachtig! Neem gerust contact op met de leerkracht! 

Samenwerken, samen leren

Samenwerking staat bij ons hoog in het vaandel! Dat geldt voor de scholen van IJmare, voor leerkrachten onderling, maar ook voor de samenwerking tussen school en ouders. En natuurlijk geldt het vooral voor onze leerlingen. Vanaf groep 1 t/m 8 wordt er structureel aandacht besteed aan samenwerking en werken kinderen in tweetallen met een schouder- of oogmaatje of in kleine groepjes aan opdrachten en leren veel van en met elkaar. 

KiVa benadrukt die samenwerking nog eens met de slogan: “Samen maken we er een fijne school van!” Met ons nieuw logo dragen we uit dat we voor samenwerking staan. De twee sterren vormen samen voor een groot deel het logo en staan voor de Zeester, maar ook voor de leerlingen die allemaal met hun eigen talenten een ster zijn!

Hulpvraag

Het nieuwe logo en de slogan is op de gevel en de balustrade duidelijk te zien. Ook binnen de school geven we middels teksten op de trap aan waar we als school voor staan. We willen de entree en gangen nog meer opknappen en met kleur de wanden, deuren en pilaren in warme tinten schilderen. Binnenkort zullen we een zaterdag plannen voor een klussendag en hopen dan net als vorig jaar veel enthousiaste ouders te mogen verwelkomen om te komen helpen. Samen de school in mooie tinten schilderen. Ik kijk er nu al naar uit! Het opknappen van de wand naast de trap staat ook op ons verlanglijstje. Daar hebben we wel een steiger voor nodig. Indien u een steiger voor ons te leen hebt dan stellen we het zeer op prijs. Wilt u dan contact met ons opnemen? 

Meivakantie

Er blijkt wat verwarring te zijn omtrent de meivakantie. Deze bestond vaak uit twee weken, maar omdat de periode na deze vakantie tot aan de zomervakantie vrij lang is, is er in de regio met de schoolbesturen afgesproken een pinkstervakantie in te passen. Daardoor zijn er te weinig dagen over om twee weken meivakantie te realiseren. Door een studiedag en de koningsdag (wat vrije dagen zijn) wordt deze toch nog iets verlengd en zijn de kinderen dus vanaf 26 april t/m 7 mei vrij.

Belangrijke data

20 maart: Studiedag (alle kinderen vrij)

31 maart: Schoolfotograaf

06 april: Afsluiting thema Zuid-Amerika

10 april: 2e Paasdag

11 april: Jubileum dag IJmare (alle kin deren vrij)