Nieuwsbrief

Een nieuw rapport

Vrijdag 9 februari krijgen de leerlingen hun rapport mee. Voor de rapportgesprekken wordt u door de leerkracht uitgenodigd en kunt u zich via Parro aanmelden. 

De afgelopen periode is er hard gewerkt om een nieuw rapport te ontwikkelen. We zijn erg trots op het uiteindelijk resultaat en benieuwd wat de leerlingen en ouders ervan vinden.  

Doorstroomtoets

Vanaf dit schooljaar maken alle leerlingen uit groep 8 een doorstroomtoets in plaats van de eindtoets. Scholen mochten kiezen om deze toets digitaal of op papier af te nemen.  Scholen die voor de digitale toets hebben gekozen mogen zelf bepalen wanneer ze deze afnemen als dat maar binnen de periode van 29 januari tot en met 18 februari plaatsvindt. Scholen zoals wij, die voor de papieren versie hebben gekozen moeten de toets op 6 en 7 februari afnemen.  De uiteindelijke resultaten geven een overzichtelijk beeld waar de leerlingen en de school op het gebied van lezen, taalverzorging en rekenen staan.  

We wensen alle leerlingen veel succes bij het maken van de doorstroomtoets. 

Uitnodiging peuter kijk/doe-ochtend

Op dinsdag 19 maart aanstaande is er op basisschool De Zeester van 11:00 – 12:30 uur een peuter kijk/doe-ochtend.  

Deze ochtend is bedoeld voor kinderen die nog 4 jaar moeten worden. Op deze ochtend kunt u, samen met uw kind, de school bekijken en worden er leuke speel- en beweegactiviteiten georganiseerd voor de peuters. Voor ouders is er een rondleiding door de school. 

U kunt zich hiervoor opgeven door een mail te sturen naar mailadres: kim.conijn@ijmare.nl. Graag uw naam, de naam van uw peuter en telefoonnummer vermelden.  

Wij hopen u op 19 maart te kunnen ontvangen en u alles over onze school te vertellen en te laten zien! 

Maandag 5 februari en vrijdag 16 februari staan er twee studiedagen gepland. Deze dagen zijn de leerlingen vrij, maar wordt er op school hard gewerkt aan het analyseren en verwerken van de toetsen. Op 16 februari volgen we met het hele team een scholing van externen om het EDI-instructie model zo effectief mogelijk in te zetten en om de ontwikkeling van leerlingen nog scherper te kunnen volgen. Hoe beter we de leerling in beeld hebben hoe beter we kunnen inspelen op de onderwijsbehoeften van een individuele leerling en onderwijs op maat kunnen aanbieden. 

Belangrijke data

05 februari Studiedag (alle kinderen vrij)

06 + 07 februari Afname ‘Doorstroomtoets’ groep 8

12 februari Start rapportgesprekken

16 februari Studiedag (alle kinderen vrij)