Nieuwsbrief

Wereldschool

Deze week starten we in de groepen 4 t/m 8 met het nieuwe thema van Blink. In alle groepen staat reizen centraal. In groep 4 werken de kinderen aan het thema “Hallo wereld,” in groep 5 en 6 verdiepen de leerlingen zich in het eten en verschillende eetgewoontes in landen met het thema “Wereldrestaurant” en groep 7 en 8 houdt zich bezig met een “Reis om de wereld.”   In het kader van de ‘Wereldschool’ verweven we ons jaarthema in deze thema’s waar dit jaar Azië aan de orde is. In alle groepen werken de kinderen aan hun thema en doen zij kennis op welke zij verwerken in werkstukken en presentaties.  

Kijkmiddag 

Op 11 maart openen we het thema Azië en op 23 april nodigen we alle ouders en belangstellenden tussen 17.00 uur en 18.30 uur uit om te komen kijken naar wat de kinderen hebben geleerd en gemaakt. Noteert u alvast de datum in uw agenda? 

Juf- en meesterdag

Woensdag 20 maart is het feest! Dan vieren alle juffen en meesters hun verjaardag. Op deze dag mogen de kinderen feestelijk verkleed naar school komen. Tijdens deze ochtend gaan de kinderen in diverse klassen spelletjes spelen. Wij zijn op zoek naar: 3 sjoelbakken, 4 twisterspellen, 10 blikken (voor blikgooien),  een bord met een gat, (waar een hoofd doorheen kan, zodat er door de kinderen sponzen tegenaan gegooid kunnen worden) en 4 ouders die willen/kunnen schminken (liefst zelf materiaal meenemen) .

Hulp gevraagd

Wij zijn op zoek naar ouders, opa’s en/of oma’s die deze ochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur willen helpen bij een spel. Lijkt het u gezellig om dit feest met ons mee te vieren, dan kunt u zich (graag voor 8 maart) opgeven bij juf Chantal, (chantal.hemmer@ijmare.nl).

Pannenkoeken

We willen de ochtend afsluiten met een lekkere pannenkoek. Welke bakouders willen bakken voor de groep van hun eigen zoon/dochter? U kunt zich via Parro aanmelden bij de groepsleerkracht. 

Gemeente Beverwijk

Denk je ook mee op 5 maart?  

In Beverwijk hebben we veel restafval. Het verbranden van restafval wordt steeds duurder. Dit komt doordat de belasting op verbranding stijgt en er komt ook belasting op CO2. Om kosten te besparen, moeten we minder restafval produceren. Dus beter afval scheiden.  

Wil jij het gesprek aangaan over het afval in Beverwijk of wil je meedenken over het nieuwe grondstoffenplan? Gemeente Beverwijk organiseert een aantal DenkMee-avonden waar u van harte welkom bent.  

Wat is een DenkMee-avond? 

Een DenkMee-avond betekent dat u tussen 19.00 en 20.30 uur binnen kunt komen om met medewerkers van de gemeente in gesprek te gaan. Er is geen presentatie, maar aan de hand van de aanwezige informatie kunt wel u meedenken met het nieuwe plan.  

Wanneer?  

Dinsdag 5 maart – Obs de Zeester. Pieter Cheeuwenlaan 6, 1948 DD Beverwijk.  

Of online: www.denkmee.beverwijk.n 

Belangrijke data

05 maart DenkMee-avond gemeente Beverwijk

11 maart Opening thema Azië

20 maart Juf- en meesterdag

22 maart Schoolfotograaf

28 maart Paasviering

29 maart Goede Vrijdag (alle kinderen vrij)

23 april Kijkmiddag thema Azië