Nieuwsbrief

Welzijn van leerlingen

Het welzijn van leerlingen staat bovenaan op De Zeester. We zijn er van overtuigd dat kinderen pas optimaal kunnen functioneren als zij zich veilig voelen. Om dat te monitoren nemen we op de Zeester twee keer per jaar een vragenlijst van KiVa af. Ook ons bestuur IJmare hecht veel waarde aan het welzijn van leerlingen. Op alle scholen wordt eens in de twee jaar in groep 5 t/m 8 een landelijk genormeerde vragenlijst afgenomen.  Op de uitslag scoren we op alle onderdelen “groen” (dus boven de norm) en daar zijn we uiteraard erg blij mee. Op de vragen: “Voel je je veilig op school?” en “Vind je het fijn om naar school te gaan?” geven de kinderen de school een ruime 8 als cijfer.

Spectaculaire show

Vorige week maandag openden we ons jaarthema. In alle groepen werd gekeken naar een filmpje dat door leerkrachten was opgenomen. Een ‘bijzonder’ echtpaar kwam in een reiswinkel op bezoek om een reis naar het verre oosten te boeken. Zij waren op zoek naar warmte, passie, vuur en vooral geïnteresseerd in de mystieke verhalen over de uitvinding van het buskruit en vuurspuwende draken. ’s Middags werden de kinderen op het plein verrast met een spectaculair optreden van een vuurspuwer waar passie, warmte, vuur en het vuurspuwen werkelijkheid werd, Een onvergetelijke ervaring! 

Juf en meesterdag

Woensdag 20 maart is het zover! Dan vieren we onze juf- en meesterdag. De kinderen mogen die dag feestelijk verkleed naar school komen. We hebben een aantrekkelijk programma! De kinderen mogen deze dag hun fruit en drinken thuislaten, want dat wordt door de school verzorgd. En natuurlijk bent u welkom om te komen helpen om het voor de kinderen een onvergetelijke dat te maken! Wij zijn nog op zoek naar ouders, opa’s en/of oma’s die deze ochtend van 10.00 uur tot 11.30 uur willen helpen bij een spel. Lijkt het u gezellig om dit feest met ons mee te vieren, dan kunt u zich nog opgeven bij juf Chantal, (chantal.hemmer@ijmare.nl).

Ontruimingsoefening

Donderdag 14 maart hebben we samen met onze buurschool de jaarlijks verplichte ontruimingsoefening uitgevoerd en ging om half elf het alarm af. De meeste groepen waren in de klas aan het werk, drie groepen speelden vanwege hun pauze buiten op het plein en één groep was aan het sporten in de gymzaal. Fijn om te ervaren en te kunnen melden dat alles vlot volgens de afspraken verliep en iedereen binnen vijf minuten op een afgesproken verzamelplaats stond. We kunnen dan ook spreken van een geslaagde oefening! 

Schoolfotograaf

Aanstaande vrijdag komt de schoolfotograaf. De portretfoto’s worden gemaakt op witte blokken en grijze achtergrond. Zie de foto hieronder als voorbeeld. Wellicht fijn om te weten in verband met de keuze van de kleding. 

Belangrijke data

20 maart Juf- en meesterdag

22 maart Schoolfotograaf

28 maart Paasviering

29 maart Goede Vrijdag (alle kinderen vrij)

23 april Kijkmiddag thema Azië