Nieuwsbrief

Paaslunch

Donderdag 28 maart vieren we paasfeest op school. De kinderen mogen deze dag een extra lekkere lunch voor zichzelf mee mogen nemen. Dat mag dit keer anders dan anders en iets extra’s zijn. Denkt u aan een croissantje, paasstolletje, een eitje of wat uw kind lekker vindt als lunch. Voor de lunch hoeft geen drinken meegenomen te worden. Dat wordt door de school verzorgd. Voor de kleine pauze nemen ze wel gewoon hun fruit en drinken mee?  

Eitje tik 

De kinderen van groep 5 t/m 8 nemen deze dag een hardgekookt ei mee. In de middag spelen zij het spel “Eitje tik”. 

Juf- en meesterdag

Juf- en meesterdag

Vorige week vierden alle meesters en juffen hun verjaardag. Na een start in de eigen groep konden kinderen door de hele school in elk lokaal een ander spel spelen. Alle kinderen konden vrij rondlopen en van spel naar spel gaan, waarbij de kinderen van groep 8 de kleuters en begeleidden. Wat leuk om te zien, dat in een tijd van digitale computergames de kinderen zich uitstekend vermaakten met oudhollandse spelletjes zoals sjoelen, blikgooien en ezeltje prik.  Aan het eind van de ochtend werden de leerlingen getrakteerd op overheerlijke (door ouders gebakken) pannenkoeken. Dank aan alle ouders die hebben geholpen deze dag te doen slagen. Enkele quotes van deze hulpouders: 

Quotes van ouders Juf en meesterdag

“Fatalistisch om te zien hoe leerlingen van groep 8 de jongste kinderen hielpen!”

“Wat een feest was dit! Het mooiste cadeau is alle blije gezichten!

“Wat een gezelligheid! Iedereen was lief en aardig voor elkaar!”

“Topfeest! Wat een plezier heb ik gezien!”

“Supergezellig. Voor herhaling vatbaar!”

“Lekker Twister gespeeld. Opvallend hoe leuk de oudere kinderen de jongere kinderen hielpen!”

“Leuke balspelen, maar kan nu geen bal meer zien!”

“Wat vonden ze de oudhollandse spellen leuk!”

Sociaal team Beverwijk

Kent u het Sociaal team Beverwijk? Zij kunnen samen met ouders nadenken over oplossingen. Bijvoorbeeld als er vragen zijn op gebied van werk, geld, opvoeding, relaties, onderwijs, gezondheid, wonen of veiligheid. Donderdag 28 maart om 14.15 uur staan zij met koffie en thee op het schoolplein. Loop gerust bij hen langs, dan vertellen ze u graag wat hun werk inhoudt maar zijn er natuurlijk ook om vragen te beantwoorden.  

Avondvierdaagse 2024

Binnenkort gaat de Avondvierdaagse weer van start! Net als vorig jaar lopen onze kinderen mee met de Avondvierdaagse van Heemskerk. De organisatie is sinds dit jaar in handen van een nieuwe organisatie (Stichting Avondvierdaagse Beverwijk-Heemskerk) maar zal door vertrouwde gezichten worden voortgezet. In deze brief informeren wij u over de wijze waarop u uw kind (of kinderen) hiervoor kunt inschrijven en over de dingen die u verder moet weten als uw kind meeloopt. 

Wanneer? Van dinsdag 14 mei t/m vrijdag 17 mei 2024.

Waar? De officiële start en finish vinden plaats bij de achterkant van Heliomare, De Velst 1, 1963 KL Heemskerk. Ingang en verzamelen ter hoogte van nr. 3. Deelnemers krijgen van tevoren nog de juiste informatie geven rondom het startpunt. 

Afstanden en vertrektijden. Zoals elk jaar worden er drie afstanden gelopen: 3, 5 en 10 kilometer. Op de eerste 3 avonden starten alle afstanden om 18.00 uur. De laatste avond is het vertrek voor de 10 kilometer om 18.00 uur, maar voor de 3 en de 5 kilometer wordt dan om 18.30 uur gestart. 

Belangrijke data

28 maart Paasviering

29 maart Goede Vrijdag (alle kinderen vrij)

01 april 2e paasdag

23 april Kijkmiddag thema Azië

27 april Koningsdag

29 april Aanvang meivakantie